Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El Alak

Choose the reader

Shqip

Suretu El Alak - Vargjet Numri 8
أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ ( 1 ) El Alak - Ayaa 1
A nuk ta hapëm ne gjoksin tënd?
وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ ( 2 ) El Alak - Ayaa 2
Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde,
الَّذِي أَنقَضَ ظَهْرَكَ ( 3 ) El Alak - Ayaa 3
E cila shtypte shpinën tënde.
وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ ( 4 ) El Alak - Ayaa 4
Dhe Ne, ta ngritëm lartë famën tënde?
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ( 5 ) El Alak - Ayaa 5
E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.
إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ( 6 ) El Alak - Ayaa 6
Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi.
فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ ( 7 ) El Alak - Ayaa 7
E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut).
وَإِلَىٰ رَبِّكَ فَارْغَب ( 8 ) El Alak - Ayaa 8
Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!

Choose language

Choose Suretu

Choose tafseer

Participate

Bookmark and Share