Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El Karia

Choose the reader

Shqip

Suretu El Karia - Vargjet Numri 8
إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا ( 1 ) El Karia - Ayaa 1
Kur të dridhet toka me dridhjen e saj të fuqishme,
وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ( 2 ) El Karia - Ayaa 2
Dhe të nxjerrë toka atë që ka në mbrendinë e saj (barrën nga brenda),
وَقَالَ الْإِنسَانُ مَا لَهَا ( 3 ) El Karia - Ayaa 3
Dhe njeriu të thotë: “ç’ka kjo (që bën këtë dridhje)?”
يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا ( 4 ) El Karia - Ayaa 4
Atë ditë, ajo i rrëfen tregimet e veta,
بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَىٰ لَهَا ( 5 ) El Karia - Ayaa 5
Ngase Zoti yt e ka urdhëruar atë.
يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِّيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ ( 6 ) El Karia - Ayaa 6
Atë ditë njerëzit shfaqen të ndarë në grupe që të shpërblehen për veprat e tyre.
فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ ( 7 ) El Karia - Ayaa 7
E kushe punoi ndonjë të mirë, që pëshon sa grimca, atë do ta gjejë.
وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ ( 8 ) El Karia - Ayaa 8
Dhe kush punoi ndonjë të keqe sa grimca, atë do ta gjejë.

Choose language

Choose Suretu

Choose tafseer

Participate

Bookmark and Share